БФП Canon i-sensys MF212w застрягає папір у пічці

Тестовий друк – папір одразу застряг в районі пічки.

Червоні кришки – це залишки від зруйнованого прижимного валу.

Очевидно, що пошкоджений прижимний вал та під питанням цілісність термоплівки. Ліземо в середину.

Розборка цього БФП досить таки довгий та трудоємкий процесс.

До пічки майже добралися. Усюди залишки прижимного валу.

Папір, котрий застряг спеціально не витягували перед розборкою, щоб вже в розібраному вигляді зрозуміти через що він може застрягати.

Розібравши, зразу стало ясно, що спричинило руйнацію резинового валу. Це постороній предмет, у вигляді капельки з матеріалу схожого на селікон.

Постороній предмет не постраждав.

На перший погляд – термоплівка не постраждала.

А от прижимний вал – в смітник.

На фото – новий прижимний вал.

Фото для порівняння нового з старим, пошкодженим.

Відчистивши пічку від бруду та залишків старого резинового валу, приступаємо до зборки.

Але раз вже пічка розібрана ще раз переконуємось у цілісності термоплівки – все ок. 

Крім того, проводимо чистку термоелементу та заміну старої термозмаски на нову. Це однозначно продовжить їй життя.

Усе. Пічка вичищена, зібрана та готова до інсталяції.

Тепер перед тим, як вертати пічку на своє місце – наведем там порядок. Необхідно все вичистити від залишків тонера та і іншого бруду.

Все чисто. Можна приступати до зборки.

Зборка цього апарату – не менш захопливий процес ніж розборка. Болтик – до болтика, деталь – до деталі, конектори – в свої роз’єми.

Отже зібрали. Перед включенням ще вирішили заглянути у картридж. І не дарма. Само собою, що картридж вже потребував заправки, але він умудрився нахвататися ще залишків резинового валу.

Картридж почистили , заправили. І тепер тестовий запуск. 

Все ок. Апарат без сюрпризвів зробив копію. Є питання до якості копії – але це не сутєво і стосується вже картриджа. Головне що гарно припікає , не розмазує , не застрягає та немає постороніх звуків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.