Ламінатор Agent lm-a3 250 виходить на готовність , не прогріває плівку

Саме з таким зверненням потрапив до нас цей ламінатор.

Перед тим у ньому зястряг аркуш паперу і клієнт самостійно, розкрутивши ламінатор, усунув замяття.

У нас також при діагностичному включенні ламінатор одразу виходив на готовність.

Розібравши, зразу помітили відключену фішку регулятора температури/товщини плівки.

Підключили, і провели тестове включення та заміри.

На фото ламінатор виключений  і його температура у стані спокою (+ похибка приладу)

Тепер регулятор товщини плівки встановили у положення 200Мкм, і коли апарат вийшов на режим готовності, провели замір температури.

Температура 128С

Згідно таблиці,враховуючи похибку пристрою та контакт термопари з поверхнею нагріву, апарат робочий.

Таблиця відношення температури до товщини плівки :

Товщина (мкм) Температура (°C)
60 95-105
80 105-110
100 115-120
125 115-130
150 125-130
175 130-135
200 135-140
250 140-150

 

Причина несправності очевидна.

Дане звернення ми кваліфікували не як ремонт ламінатора, а його діагностику.

P.S. Ще пару питань, які можуть виникнути при користуванні ламінатором , та відповіді на них:

  • На плівці для ламінування помутніння – Недостатній прогрів ламінатора. Необхідно збільшити температуру або взяти тоншу плівку.
  • Після лімінування залишаються бульбашки повітря – Недостатній прижим одного з валів, нобхідне регулювання, якщо це передбачено конструкцією. Як варіант – можна пробити бульбашки голкою та проламінувати ще раз.
  • При ламінуванні виникають хвильки та складки – Неправильно підібрано температурно – швидкісний режим. Потрібно підбирати правильні налаштування.
  • Заминає / закручує папір – Може виникати, коли ламінують не повноцінний аркуш, а коли з нього вирізають певну форму, овал ,наприклад. Щоб уникнути замять – ламінуйте повноцінний аркуш, прямокутної форми.

2 thoughts on “Ламінатор Agent lm-a3 250 виходить на готовність , не прогріває плівку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.